KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry

KRIS- Etelä-Pohjanmaa on yhdistys, joka tähtää vankilasta vapautuvien ihmisten auttamiseksi päihde- ja vankilakierteestä takaisin yhteiskuntaan. Työskentelemme myös syrjäytymisuhan alla olevien sekä rikoskierteeseen ajautuvien nuorten parissa. Toiminta pohjautuu vertaistuen periaatteisiin eli saman kokeneet ihmiset tukevat toisiaan ja jakavat kokemuksiaan.

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry on itsenäinen paikallisjärjestö, joka perustettiin 5.9.2011. Yhdistys on poliittisista puolueista ja muista aatesuunnista riippumaton.

Toimintamme perustuu neljään periaatteeseen:

 • Päihteettömyys 
 • Rehellisyys
 • Toveruus 
 • Yhteisvastuullisuus 

Näistä periaatteista syntyy yhteisöllisyyden ja tasa-arvoisuuden kokemus, jonka varaan koko toimintamme perustuu. Näiden periaatteiden noudattamista odotamme myös kaikilta toimintaamme osallistuvilta. KRIS antaa mahdollisuuden uudelle elämäntavalle, pois vankilasta ja päihteistä, kohti laadukkaampaa ja mielekkäämpää elämää.

 • KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry tekee tiivistä yhteistyötä Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen vankiloiden kanssa. KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry pitää kuukausittain/tarpeen mukaan päivystystä ja infoja niin suljetulla, kuin avopuolellakin. KRIS:n Päivystyksen aikana on mahdollisuus yksilötapaamisiin. Yksilötapaamisissa saat tukea ja ohjausta vapautumisen suunnittelussa sekä asioiden hoidossa. Yhteyttä voi ottaa vankilan henkilökunnan kautta tai suoraan KRIS Etelä-Pohjanmaa ry:lle. Vankilatyöntekijän tapaaminen ei sitouta mihinkään, mutta halutessasi KRIS -toimintakeskus voi olla sinun jatkopolkusi. KRIS -toiminnan edellytyksenä on sisäinen halu muuttua ja jättää taakse sekä rikokset että päihteet. Toimintaan voit tulla tutustumaan lomillasi.
 • (Koe)vapaus koittaa?
  KRIS -vankilatyöntekijän kanssa tulisi aloittaa vapautumisen tai koevapautumisen suunnittelu noin puolta vuotta ennen vapautumista. KRIS -työntekijät hakevat sinut tarvittaessa portilta.
 • KRIS- Etelä-Pohjanmaa tekee yhteistyötä Suomen eri vankiloiden kanssa ja KRIS toimintakeskus toimii yhdyskuntapalvelu-, valvontarangaistus- ja koevapauspaikkana.
 • KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:lle voit tulla yhdyskuntapalveluun, koevapauteen, työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan. Toimintakeskukselle voit tulla myös muuten vain viettämään aikaa. Omaiset ja ystävät ovat myös tervetulleita! Olemme avoinna arkisin 9.00-15.00 ja lauantaisin 13.00-16.00.
 • Toimintakeskus on kaupungin omistama iso omakotitalo. Toimintakeskuksella on mahdollisuus erilaiseen toimintaan. Uusiin tiloihin on tulossa sisälle kuntosali, lisäksi on sisä- ja ulkosauna. Iso piha mahdollistaa monenlaisen toiminnan ja Kyrkösjärven rantapenkkakin näkyy pihasta.
 • KRIS -toimintakeskuksen viikko-ohjelma suunnitellaan yhdessä. Viikko-ohjelma sisältää esimerkiksi ruuanlaittoa, teemaryhmiä ja liikuntaa. Lisäksi voit pestä pyykkiä, käydä asiakaskoneella ja soittaa virastopuheluita asiakaspuhelimella. Toimintakeskuksen työntekijät auttavat, neuvovat ja lähtevät tarvittaessa mukaasi hoitamaan virastoasioita. Vertaistuki on kaiken toiminnan keskiössä.
 • Tule tutustumaan ja juomaan kahvit KRIS:lle!
 • KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n toimintakeskus on muuttanut marraskuussa 2019 ja uusi toimintakeskus sijaitsee lentokentälle / Jalasjärvelle päin mennessä Hamarintien varrella.

LUHDANTIE 2, 60200 SEINÄJOKI

Olemme avoinna arkisin 9.00-15.00 ja lauantaisin 13.00-16.00

 • KRIS Erityisnuorisotyö on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa kriminaalityötä 15-29 -vuotiaille päihde- ja rikoskierteessä oleville nuorille vertaistuen avulla. Erityisnuorisotyön tavoitteena on tukea nuoren päihteettömyyttä ja rikoksettomuutta sekä luoda yhdessä nuoren kanssa tavoitteita, jotka auttavat nuorta saamaan kiinni mielekkäämmästä ja vastuulllisemmasta elämäntavasta. Nuorisotyön tukihenkilöillä itsellään on mm. kokemuksia vankilasta ja päihdeongelmista.
 • KRIS periaatteet (päihteettömyys, rehellisyys, toveruus ja yhteisvastuullisuus) pätevät myös erityisnuorisotyössä.
 • Ota rohkeasti yhteyttä joko soittamalla tai tule KRIS-Toimintakeskukselle käymään.
 • KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n työntekijät käyvät pitämässä kouluissa KRIS -infoja ja ovat mukana erilaisissa nuorille järjestettävissä tapahtumissa.

Toimintakeskuksen numero: 045 864 3882

Sähköposti: etelapohjanmaa.vertaistuki@kris.fi

Toimintakeskuksen osoite: Luhdantie 2, 60200 Seinäjoki

Valmiuksia siirtyä työelämään (VST) -hanke on päättynyt 30.6.2016. Hanke saavutti hyviä tuloksia ja jatkopolutti onnistuneesti asiakkaita työ- ja opiskeluelämään. Hankkeessa luotiin hyvät toimintamallit ja yhteistyöverkostot vapautuneiden vankien tukemiseen ja KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry jatkaa VST-hankkeen työtä. Suuret kiitokset kaikille hankkeessa tavalla tai toisella toimineille!

Linnasta Lakeuksille -hanke on päättynyt 31.12.2017. Hankkeen rahoittajana toimi Rikosseuraamuslaitos. Hankkeen toiminta on sisällytetty toimintakeskuksen toimintaan.

Liity varsinaiseksi jäseneksi 

 • Varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä rikos- ja päihdetaustaiset henkilöt. Varsinaiselta jäseneltä edellytämme yhdistyksen sääntöjen ja KRIS:n periaatteiden (päihteettömyys, rehellisyys, toveruus ja yhteisvastuullisuus) noudattamista.

Varsinainen jäsenmaksu on 1€

Kysy jäseneduistamme toimintakeskukselta!

Liity kannattajajäseneksi

 • Kannattajajäseneksi voit liittyä tukemalla meitä vapaavalintaisella summalla. Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Yhdistyksemme on voittoa tavoittelematon, kaikki tuki käytetään varsinaiseen toimintaan.

KRIS:n toimintaa voit tukea myös lahjoittamalla ehjiä ja puhtaita käyttöesineitä tai vaatteita.

Jäseneksi liittyessäsi voit suorittaa maksun KRIS Etelä-Pohjanmaa ry:n tilille

FI03 4108 0010 6953 54. 

Muista laittaa mukaan myös yhteystietosi, sähköpostiosoitteesi ja/tai oma osoitteesi, jos haluat saada tietoa toiminnastamme.

Vapaaehtoistyö/harjoittelu

 • Haemme vapaaehtoiseen vertaistukityöhön ja tukihenkilöiksi rikos- ja päihdetaustaisia. Lisäksi otamme avosylin vastaan vapaaehtoisia muuhun toimintaan. Meillä voit myös suorittaa sosiaali- ja terveysalan harjoittelun. Jos kiinnostuit ota yhteyttä tai poikkea toimintakeskukselle!

Yhteystiedot

KRIS-ETELÄ-POHJANMAA RY

LUHDANTIE 2

60200 SEINÄJOKI

www.kris.fi

etela-pohjanmaa@kris.fi

etelapohjanmaa.vertaistuki@kris.fi

–> toimintakeskus, nuoriso tai liikuntaan liittyvissä asioissa

Työntekijöille: etunimi.sukunimi@kris.fi

TOIMINNAN ERI ALUEISTA VASTAAVAT:

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n toiminnanjohtaja

 • puh. 045 843 4273

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n toimintakeskusvastaava ja päivystyspuhelin

 •  puh. 045 864 3882

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n toimintakeskus

 • puh. 045 864 3880

KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:n hallitus työskentelee ohjaten yhdistyksen toimintaa ja linjaten päätöksiä. KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry on myös KRIS-Suomen keskusliiton jäsenyhdistys ja toimii valtakunnallisessa yhteistyössä muiden KRIS-yhdistysten kanssa.