Linnasta Lakeuksille -hanke linnastalakeuksille

Linnasta Lakeuksille – hanke on KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:n, Vaasan vankilan ja Vaasan yhdyskuntaseuraamustoimiston yhteishanke, jonka kohderyhmään kuuluvat Etelä-Pohjanmaan alueelle vapautuvat vangit ja yhdyskuntapalveluun tai valvontarangaistukseen tuomitut henkilöt.
Hankkeessa autetaan löytämään välityömarkkinoiden kautta työ- ja koulupaikkoja Etelä-Pohjanmaan alueella sekä ohjataan ja tuetaan arjenhallinnassa kuten rikoksettomuudessa, päihteettömyydessä ja asunnon etsimisessä. Hankkeessa tarjotaan myös palveluohjausta, opintoneuvontaa ja yksilöllistä tukea. Hanketta rahoittaa Rikosseuraamuslaitos.
Linnasta Lakeuksille – hankkeessa ensisijaisena tavoitteena on asiakkaiden poluttaminen eteenpäin. Seinäjokelaisille vapautuville vangeille käytetään apuna muun muassa KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:n palveluopasta. Hankkeen tuotoksena luodaan asiakasnäkökulmasta opas, joka sisältää tietoa yleisistä asioista vapautumiseen liittyen sekä päihde- ja rikostaustaisten asiakkaiden kohtaamisesta. Opas voidaan ottaa käyttöön eri paikkakunnilla Etelä-Pohjanmaalla.
Lisätietoja:
Linnasta Lakeuksille – hankevetäjä
Annika Veikkolainen puh. 045 864 3880