KRIS-Oulu ry

PÄIHTEETTÖMYYS   REHELLISYYS   TOVERUUS   YHTEISVASTUULLISUUS 

KRIS-Oulu ry  edistää alueellaan lainrikkojataustaisten henkilöiden voimaantumista ja myönteistä kiinnittymistä yhteiskuntaan KRIS- vertaistyön avulla. Tavoitteina on rikollisuutta ylläpitävän syrjäytymiskehityksen katkaiseminen ja uusintarikollisuuden vähentäminen sekä lainrikkojataustaisten elämänhallinnan ja yhteiskuntaan osallistumisen edistäminen.

Lainrikkojataustaisten henkilöiden tukena ja apuna vankeusaikana sekä vapauden koittaessa.

-Vappauspakkaus

-Asioinnin tukikäynnit, palveluohjaus, asuntoasiat, lomakkeiden täyttöapu

Vertaistukiryhmät

Kuntouttava työtoiminta

Move On! – hanke, 15-29 vuotiaille

Ruoka-apu

 

AVOTYÖ

KRIS-Oulu ry:n tiloissa on mahdollisuus yksilökeskusteluihin ajanvarauksella.

Lisäksi KRIS-Oulu ry:n tiloissa järjestetään ryhmätoimintaa.

Parhaillaan käynnissä on vanhempainryhmä, joka on suunnattu päihde- ja rikoskierteessä olevien nuorten vanhemmille. Lisätietoja ryhmän aikataulusta saat osiosta Läheisille sekä toimistoltamme.

 

 

KRIS-Oulu ry:n BASIC-koulutus. Mukaan ovat tervetulleita rikos- ja päihdetaustaiset, jotka haluavat kääntää omat taustansa ja kokemuksensa voimavarakseen kokemusasiantuntijoina. Koulutuksen käytyä osallistujat saavat BASIC-todistuksen ja ovat valmiita toimimaan KRIS-tukihenkilöinä.

 

 

NUORISOTYÖ

KRIS-Oulu ry:n edustajat tulevat pyydettäessä puhumaan kokemusasiantuntijoina muun muassa oppilaitoksiin. Aiheina voi olla esimerkiksi koulukiusaaminen, päihteet tai rikollisuus ja niiden ennaltaehkäisy.

 

Vankilatyö pähkinänkuoressa

Vankilatyön tavoitteena on tukea vankeja ja vankilasta vapautuneita irtaantumaan päihde- ja rikoskierteestä. Tavoitteena on myös kannustaa päihteettömyyteen ja rikoksettomuuteen sekä  edistää myönteistä kiinnittymistä yhteiskuntaan.

Rohkaisemme vapautumassa olevia kontaktiin vankiloissa pidettävien KRIS-infojen ja teemaryhmien kautta. Olemme näin mukana valmistelemassa vapautumista. Tulemme tarvittaessa vapautuvaa vankia portille vastaan. Pääpainotus on päihteettömyyden ja rikoksettoman elämäntavan tukemisessa, nopeissa ei-byrokraattisissa toimenpiteissä ja tukiverkon luomisessa. Tuki voi myös olla neuvottelevaa, tuloksellisesta palveluohjausta esim. ulosotto-, valvonta-, sosiaali- ja työvoimaviranomaisten kanssa.

Muuta

– Järjestämme myös koulutus-, keskustelu- ja seminaaritilaisuuksia.

– Järjestämme alueemme vankiloissa vapauteen valmentavaa yksilö- ja ryhmätoimintaa kokemusasiantuntijana.

– Olemme mukana täydentämässä ja kehittämässä vapautumisen suunnittelua, vapautuvien vankien jälkihuoltoa ja yhdyskuntaseuraamustyötä kokemusasiantuntijana.

– Kehitämme nuorille suunnattua ennaltaehkäisevää työtä yhdessä eri viranomaisten kanssa.

– Osallistumme rikosseuraamusalan seminaareihin ja työryhmiin, sekä teemme yhteistyötä eri yhdistysten ja viranomaisten kanssa.

 

Toimintaa rahoittaa ja tukee: Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto. Oulun kaupunki.

 

Hallituksen puheenjohtaja: Yrjö Virpi ja varapuheenjohtaja Pekka Rautio

 

Löydät meidät myös facebookista, twitteristä ja instagramista!

 

etunimi.sukunimi@kris.fi

www.kris.fi/kris-oulu

046-547 3112 /Jaana

046-623 2883/Anna

 

 

KRIS-Oulu ry:n Y-tunnus: Y- 2555856-1    Tilinumero: FI52 5741 3620 5541 36

Toiminnanjohtaja Jaana Juntunen /jaana.juntunen@kris.fi

Sirppitie 24, 90530  OULU