Valikko Sulje

KRIS Etelä-Pohjanmaa ry

Olemme avoinna arkisin 9.00-15.00 ja lauantaisin 13.00-16.00 (kesä-heinäkuun lauantait kiinni). Osoitteessa LUHDANTIE 2, 60200 SEINÄJOKI

Ota rohkeasti yhteyttä joko soittamalla tai tule KRIS-Toimintakeskukselle käymään!

YHTEYSTIEDOT

KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry Luhdantie 2 60200 Seinäjoki

www.kris.fi

etela-pohjanmaa@kris.fi

TOIMINNAN ERI ALUEISTA VASTAAVAT:

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n toiminnanjohtajan sijainen Jenny Latva

puh. 045 843 4273 / jenny.latva@kris.fi

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n toimintakeskusvastaava Tomi Pulkkinen ja päivystyspuhelin

puh. 045 864 3882 / tomi.pulkkinen@kris.fi

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry:n toimintakeskusohjaajat Anne Mäenpää ja Joni Niemelä: joni.niemela@kris.fi

Toimintakeskus puh. 045 864 3880


Toimintakeskus on jälleen normaalisti auki poikkeusolojen jälkeen. Tulethan paikalle vain terveenä ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta. Tervetuloa osallistumaan toimintaan tai kahvikupilliselle!

 

Haemme vapaaehtoiseen vertaistukityöhön ja tukihenkilöiksi rikos- ja päihdetaustaisia. Lisäksi otamme avosylin vastaan vapaaehtoisia muuhun toimintaan. Meillä voit myös suorittaa sosiaali- ja terveysalan harjoittelun. Jos kiinnostuit ota yhteyttä tai poikkea toimintakeskukselle!

Toimintakeskus on kaupungin omistama iso omakotitalo, jossa on mahdollisuus erilaiseen toimintaan. Uusissa tiloissamme on autotalliin rakennettu kuntosali ja lisäksi sisä- ja ulkosauna. Iso piha mahdollistaa monenlaisen toiminnan ja Kyrkösjärven rantapenkkakin näkyy pihasta.

 

KRIS -toimintakeskuksen viikko-ohjelma suunnitellaan yhdessä. Viikko-ohjelma sisältää esimerkiksi ruuanlaittoa, teemaryhmiä ja liikuntaa. Lisäksi voit pestä pyykkiä, käydä asiakaskoneella ja soittaa virastopuheluita asiakaspuhelimella. Toimintakeskuksen työntekijät auttavat, neuvovat ja lähtevät tarvittaessa mukaasi hoitamaan virastoasioita. Vertaistuki on kaiken toiminnan keskiössä.

 

Tule tutustumaan ja juomaan kahvit toimintakeskukselle!

KRIS- Etelä-Pohjanmaa ry tekee yhteistyötä Suomen eri vankiloiden kanssa ja KRIS toimintakeskus toimii yhdyskuntapalvelu-, valvontarangaistus- ja koevapauspaikkana. Pidämme kuukausittain tai tarpeen mukaan päivystystä ja infoja niin suljetulla kuin avopuolellakin. KRIS:n Päivystyksen aikana on mahdollisuus yksilötapaamisiin. Yksilötapaamisissa saat tukea ja ohjausta vapautumisen suunnittelussa sekä asioiden hoidossa. Yhteyttä voi ottaa vankilan henkilökunnan kautta tai suoraan KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:lle. Vankilatyöntekijän tapaaminen ei sitouta mihinkään, mutta halutessasi KRIS -toimintakeskus voi olla sinun jatkopolkusi. KRIS -toiminnan edellytyksenä on sisäinen halu muuttua ja jättää taakse sekä rikokset että päihteet. Toimintaan voit tulla tutustumaan lomillasi.

 

KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:lle voit tulla yhdyskuntapalveluun, koevapauteen, työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan. Toimintakeskukselle voit tulla myös muuten vain viettämään aikaa. Omaiset ja ystävät ovat myös tervetulleita!

 

(Koe)vapaus koittaa? KRIS -vankilatyöntekijän kanssa olisi hyvä aloittaa vapautumisen tai koevapautumisen suunnittelu noin puolta vuotta ennen vapautumista. KRIS -työntekijät hakevat sinut tarvittaessa portilta.

KRIS Erityisnuorisotyö on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa kriminaalityötä 15-29 -vuotiaille päihde- ja rikoskierteessä tai syrjäytymisvaarassa oleville nuorille vertaistuen avulla. Erityisnuorisotyön tavoitteena on tukea nuoren päihteettömyyttä ja rikoksettomuutta sekä osallistaa yhteiskuntaan. Erityisnuorisotyön avulla luodaan yhdessä nuoren kanssa tavoitteita, jotka auttavat nuorta saamaan kiinni mielekkäämmästä ja vastuullisemmasta elämäntavasta. Nuorisotyön tukihenkilöillä itsellään on mm. kokemuksia vankilasta ja päihdeongelmista. KRIS periaatteet (päihteettömyys, rehellisyys, toveruus ja yhteisvastuullisuus) pätevät myös erityisnuorisotyössä.

 

KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:n työntekijät käyvät pitämässä kouluissa KRIS -infoja ja ovat mukana erilaisissa nuorille järjestettävissä tapahtumissa.

KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:n varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä rikos- ja päihdetaustaiset henkilöt. Varsinaiselta jäseneltä edellytämme yhdistyksen sääntöjen ja KRIS:n periaatteiden (päihteettömyys, rehellisyys, toveruus ja yhteisvastuullisuus) noudattamista.

 

Kannattajajäseneksi voit liittyä tukemalla meitä vapaavalintaisella summalla. Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Yhdistyksemme on voittoa tavoittelematon, kaikki tuki käytetään varsinaiseen toimintaan.

 

Jäseneksi liittyessäsi voit suorittaa maksun KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:n tilille FI03 4108 0010 6953 54. Muista laittaa mukaan myös yhteystietosi, sähköpostiosoitteesi ja/tai oma osoitteesi, jos haluat saada tietoa toiminnastamme. 

 

KRIS-Etelä-Pohjanmaa ry:n hallitus työskentelee ohjaten yhdistyksen toimintaa ja linjaten päätöksiä. Olemme myös KRIS-Suomen keskusliiton jäsenyhdistys ja toimimme valtakunnallisessa yhteistyössä muiden KRIS-yhdistysten kanssa.