Haluatko tukea toimintaamme?

Haluatko tukea toimintaamme?

Toimintamme perustuu vapaaehtoisten työpanokseen, mutta hekin tarvitsevat toiminnalleen kunnon puitteet. Lisäksi pyrimme palkitsemaan vapaaehtoista työtä tekeviä tukihenkilöitämme mahdollisuuksiemme mukaan.

Olemme liikkeellä varsin niukoin resurssein. Kaikki mahdollinen apu on siis tarpeen ja tervetullutta. Ota siis yhteyttä paikallisyhdistyksiin, niin kerromme miten voit tukea toimintaamme!

KRIS-Nuoret haastaa Suomen aikuiset talkoisiin, jossa otetaan koppi vaikeuksissa olevista nuorista.

Etsimme Kummisetiä ja -tätejä, jotka ovat kiinnostuneita kasvavista nuorista ja ennen kaikkea niistä, jotka ovat viittä vaille vankilassa.

Lue lisää täältä: Kummisedät ja -tädit.jpg

 

Yksityinen: Kummisedät ja -tädit

KRIS-Nuoret haastaa Suomen aikuiset talkoisiin, jossa otetaan koppi vaikeuksissa olevista nuorista. Etsimme kannatusjäseniä eli kummisetiä ja -tätejä, jotka ovat kiinnostuneita kasvavista nuorista ja ennen kaikkea niistä, jotka ovat viittä vaille vankilassa.

KRIS-Nuorten toiminta perustuu vertaistukeen. Tänä päivänä elämme päihteetöntä ja rikoksetonta elämää. Yhteisönä tarjoamme uusille tulokkaille tukea. He saavat kiinni mielekkäämmästä ja vastuullisemmasta elämäntavasta, jota me KRIS-Nuoret elämme. Periaatteemme ovat päihteettömyys, rehellisyys, toveruus ja yhteisvastuullisuus.

Kummitätinä tai -setänä tuet KRIS-erityisnuorisotyötä taloudellisesti ja autat nuoria vahvistumaan vertaisuuden voimin. Saat meiltä kaksi kertaa vuodessa sähköpostin, tai halutessasi kirjeenä, raportin siitä, mitä rahoilla on tehty.

VASTUU NUORISTA KUULUU MEILLE KAIKILLE.

Baba Lybeck
Toimittaja-tuottaja
Ensimmäinen Kummitäti

Christer Lybäck
Kirurgi
Ensimmäinen Kummisetä

Miksi?

KRIS-Nuorten kummina autat syrjäytyneitä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Monet heistä oireilevat päihteillä ja rikoksilla. Joillakin saattaa jo olla tuomioita. On vaarana, että nuoret ajautuvat syvemmälle päihde- ja rikoskierteeseen. Kun me aikuiset panostamme nuorten kanssa tehtävään työhön, voimme muuttaa nuoren elämän uran. Hänestä voi tulla onnellinen ja tasapainoinen kansalainen.

Nykypäivänä kaikkien tulisi osata tehdä järkeviä valintoja ja päätöksiä onnistuakseen elämässä. Syrjäytymisvaarassa olevilla nuorilla tätä kykyä ei usein ole. Yhteisössä he kasvavat ja vahvistuvat. Syrjäytymisriski on voitettu.

Mitä?

KRIS-toiminta perustuu vertaistukeen. Omat voitetut vaikeudet ovat tärkeitä työkaluja. Nuorisotyön mentoreilla on kokemusta vankilasta, päihdeongelmasta, syrjäytymisestä ja lastensuojelun asiakkuudesta. KRIS-erityisnuorisotyössä asioita tehdään yhdessä viikko-ohjelman mukaan. Ohjelmassa on liikuntaa, ruuanlaittoa ja teemakeskusteluja. Myös viranomaiset lähettävät nuoria toimintaan. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta ja maksutonta nuorille. Mukana on nyt yli sata nuorta neljällä paikkakunnalla. Näemme että toiminnalla on suuret kasvun mahdollisuudet Suomessa.

Mitä odotamme?

Uskomme, että Kummisedät ja Kummitäditkin ovat olleet joskus nuoria. Heillä on ymmärrystä ja sympatiaa kaikkia nuoria kohtaan. Kertyneet varat käytetään erityisnuorisotyön palkka- ja toimintakuluihin. Kummit päättävät itse kuukausittaisesta kummimaksustaan ja huolehtivat sen siirtämisestä. Heillä ei ole nimettyä nuorta vaan henkinen ja taloudellinen tuki suuntautuu koko yhteisöön. Kummit saavat kaksi kertaa vuodessa raportin, mihin rahat on käytetty.

Saaja KRIS- Suomen keskusliitto ry

Tilinumero FI21 1098 3000 1137 33

Muista merkitä viestikenttään sana kummi ja anna siihen myös sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Toimintaamme suuntautuu enemmän kiinnostusta kuin mihin meillä on resursseja vastata. Tervetuloa tukemaan laadukasta ja tuloksellista KRIS-nuorisotyötä!

“Olen ylpeä ja iloinen siitä, että olen saanut seurata läheltä KRIS-toimintaa Tampereella, Helsingissä ja vilauksittain muuallakin. Toiminnan suurin vahvuus on osallistujissa. Vertaisuuden merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Mikään ei korvaa toista ihmistä, jonka kanssa voi ja saa elää arjen maastoa haasteineen.” -Toiminnan suojelija, nuoriso- ja väkivaltatyön asiantuntija Olavi Sydänmaanlakka