Tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Tämä on KRIS-Tampere ry:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR)
mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 9.1.2019. Viimeisin muutos 28.8.2019.

  1. Rekisterinpitäjä

    KRIS-Tampere ry

    Osoite: Hatanpään valtatie 34 D, 33100 Tampere

    Muut yhteystiedot: www.kris.fi

  2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö tai/sekä tietosuojavastaavan

    yhteystiedot.

    etunimi: Päivi

    sukunimi: Peltola

    sähköposti: paivi.peltola@kris.fi

    puhelinnumero: 045 8737 477

  3. Rekisterin nimi

    KRIS-Tampere ry:n jäsen-, asiakas- ja työntekijärekisteri

  4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

    EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on

  • henkilön suostumus (dokumentointi, vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja

    yksiselitteinen)

  • sopimus, jossa rekisteröity on osapuolena
  • rekisteripitäjän oikeutettu etu (esim. jäsen-, asiakas-, työntekijä- ja vapaaehtoistyöntekijä

    suhde)

    Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito jäseniin, asiakkaisiin, työntekijöihin ja

    vapaaehtoistyöntekijöihin.

    Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

  1. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, henkilötunnus, asema,
yritys/organisaatio, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite), tiedot tilatuista
palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin
palveluihin liittyvät tiedot.

Tiedot anonymisoidaan (kaikki mistä henkilö on tunnistettavissa) jäsen- asiakas- ja työntekijäsuhteen
päättyessä.

  1. Säännönmukaiset tietolähteet

    Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. sähköpostitse, puhelimitse,

    sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

  2. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n

    ulkopuolelle

    Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille.

    Tietoja ei luovuteta tai siirretä rekisteripitäjän toimesta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

  3. Rekisterin suojauksen periaatteet

    Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät

    tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimella,

    niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti.

    Rekisteripitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja

    muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti

    ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

  4. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

    Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa

    ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä.

    Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö

    tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön

    esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuojaasetuksessa

säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10.Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen
poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut
EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn
rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle.
Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä.
Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa
(pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).