KRIS-Oulu ry

PÄIHTEETTÖMYYS   REHELLISYYS   TOVERUUS   YHTEISVASTUULLISUUS 

KRIS-Oulu ry  edistää alueellaan lainrikkojataustaisten henkilöiden voimaantumista ja myönteistä kiinnittymistä yhteiskuntaan KRIS- vertaistyön avulla. Tavoitteina on rikollisuutta ylläpitävän syrjäytymiskehityksen katkaiseminen ja uusintarikollisuuden vähentäminen sekä lainrikkojataustaisten elämänhallinnan ja yhteiskuntaan osallistumisen edistäminen. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi vastaanottaa avustuksia, lajoituksia ja testamentteja.

– Laadimme aloitteita, kannanottoja ja lausumia eri viranomaisille yhdessä keskusliiton kanssa.

– Järjestämme koulutus-, keskustelu- ja seminaaritilaisuuksia.

– Järjestämme alueemme vankiloissa vapauteen valmentavaa yksilö- ja ryhmätoimintaa      kokemusasiantuntijana.

– Olemme mukana täydentämässä ja kehittämässä vapautumisen suunnittelua, vapautuvien vankien jälkihuoltoa ja yhdyskuntaseuraamustyötä kokemusasiantuntijana.

– Kehitämme nuorille suunnattua ennaltaehkäisevää työtä yhdessä eri viranomaisten kanssa.

– Osallistumme rikosseuraamusalan seminaareihin ja työryhmiin, sekä teemme yhteistyötä eri yhdistysten ja viranomaisten kanssa.

Vankilatyö pähkinänkuoressa

Vankilatyön tavoitteena on tukea vankeja ja vankilasta vapautuneita irtaantumaan päihde- ja rikoskierteestä. Tavoitteena on myös kannustaa päihteettömyyteen ja rikoksettomuuteen sekä  edistää myönteistä kiinnittymistä yhteiskuntaan.

Rohkaisemme vapautumassa olevia kontaktiin vankiloissa pidettävien KRIS-infojen ja teemaryhmien kautta. Olemme näin mukana valmistelemassa vapautumista. Tulemme tarvittaessa vapautuvaa vankia portille vastaan. Pääpainotus on päihteettömyyden ja rikoksettoman elämäntavan tukemisessa, nopeissa ei-byrokraattisissa toimenpiteissä ja tukiverkon luomisessa. Tuki voi myös olla neuvottelevaa, tuloksellisesta palveluohjausta esim. ulosotto-, valvonta-, sosiaali- ja työvoimaviranomaisten kanssa.

Olemme jakaneet 2015 vuoden alusta asti vankilasta vapautuville henkilöille

VAPPAUSPAKKAUKSEN- jolla pääsee alkuun. Pakkauksessa on esimerkiksi astioita, liinavaatteet, pyyhe, tulitikut, wc-paperia jne. (Pakkauksen sisältö vaihtelee!)

AVOTYÖ:

KRIS-Oulu ry:n tiloissa on mahdollisuus yksilökeskusteluihin ajanvarauksella. Lisäksi KRIS-Oulu ry:n tiloissa järjestetään ryhmätoimintaa.

Parhaillaan käynnissä on vanhempainryhmä, joka on suunnattu päihde- ja rikoskierteessä olevien nuorten vanhemmille. Lisätietoja ryhmän aikataulusta saat toimistoltamme.

KRIS-Oulu ry:n BASIC-koulutus. Mukaan ovat tervetulleita rikos- ja päihdetaustaiset, jotka haluavat kääntää omat taustansa ja kokemuksensa voimavarakseen kokemusasiantuntijoina. Koulutuksen käytyä osallistujat saavat BASIC-todistuksen ja ovat valmiita toimimaan KRIS-tukihenkilöinä.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan!

Jaana Juntunen

KRIS-Oulu ry: Sirppitie 24, 90530 OULU

etunimi.sukunimi@kris.fi

www.kris.fi/kris-oulu

 

NUORISOTYÖ:

KRIS-Oulu ry:n edustajat tulevat pyydettäessä puhumaan kokemusasiantuntijoina muun muassa oppilaitoksiin. Aiheina voi olla esimerkiksi koulukiusaaminen, päihteet tai rikollisuus ja niiden ennaltaehkäisy.

 

Toimintaa rahoittaa ja tukee:

 

KRIS-Oulu ry:n Y-tunnus: Y- 2555856-1    Tilinumero: FI52 5741 3620 5541 36

Toiminnanjohtaja Jaana Juntunen /jaana.juntunen@kris.fi

Sirppitie 24, 90530  OULU